marți, 2 februarie 2010

"Concurs National de Scenarii"



“Concursul National de Scenarii” se află la cea de-a X-a ediţie. HBO Romania va organiza şi în acest an Concursul în parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuând colaborarea începută în 2005.
«Concursul Naţional de Scenarii» este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România, devenind deja o tradiţie. Tot o tradiţie o reprezinta, deja, organizarea lui în parteneriat cu cel mai important şi credibil eveniment de film din România, primul şi cel mai vechi festival de film de lung metraj din ţară. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi în afara graniţelor ţării noastre, demostrând seriozitatea şi autenticitatea Concursului.
Iniţiat la Cluj în urmă cu 9 ani, TIFF şi-a câştigat o bine-meritată reputaţie naţională şi internaţională, fiind identificat ca cel mai important eveniment de film din ţara noastră. În acest context, motivele asocierii «Concursul National de Scenarii» iniţiat de HBO Romania şi TIFF sunt evidente: este vorba de două proiecte curajoase, prin care organizatorii îşi propun să susţină schimbarea într-un domeniu care o merită din plin: filmul. Mai mult, HBO România are convingerea că TIFF va asigura o bună expunere tinerilor finalişti.
După ce a devenit, în ultimii doi ani, unul dintre cei mai importanţi producători de film documentar din ţară, HBO România a introdus, în 2009, şi scenariul de documentar în palmaresul Concursului Naţional de Scenarii. Proiectele finaliste ale acestei secţiuni (Circul vesel, de Claudiu Mitcu; Tribal Music in the Global Village. The Shukar Collective Project de Matei Alexandru Mocanu şi Victoria, între 8 şi 9 de Adrian Voicu) au devenit producţii originale HBO România şi vor avea premiera în cursul anului 2010, dovedind importanţa pe care o acordă HBO România atât concursului de scenarii, cât şi producţiei autohtone de film documentar.
Si anul acesta se va folosi pentru inscrierea scenariilor, site-ul dedicat acestui concurs: www.hbo.ro/concursscenarii. Toate înscrierile la «Concursul Naţional de Scenarii» - ediţia 2010 se pot face numai prin intermediul acestui site.

Un comentariu:

Robert Codescu spunea...

WOW ! POate mă bag şi eu şi dau de băut la tot BLOSPOTul dacă se întâmplă să câştig !!!!!!!